Všetky recepty > Zákusky a koláče > Dezerty

Tiramisu

Jemný taliansky dezert.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný bielok ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

vaječný žĺtok ks  cukor práškový 100 g  mascarpone 500 g  rum

Žĺtka vymiešame s cukrom v horúcom vodnom kúpeli, vychladíme a vmiešame mascarpone. Vyšľahané bielka tiež prešľaháme v horúcom vodnom kúpeli a po vychladení vmiešame do mascarpone. Môžeme primiešať pár kvapiek rumu.

3. 

piškóty dlhé 300 g

Piškóty poukladáme do hlbokej hranatej misky.

4. 

voda  káva zrnková mletá  kávový likér 30 ml

Uvaríme asi 200 ml presso kávy a zmiešame ju podľa chuti s kávovým alebo mandľovým likérom. Časťou kávy, pomocou polievkovej lyžice, polejeme piškóty, alebo piškóty postupne ale rýchlo v káve máčame.

5. 

Na piškóty navrstvíme tretinu mascarpone krému, opäť kladieme piškóty, polievame kávou a ešte raz zopakujeme.

6. 

Vytvoríme tri vrstvy, pričom posledná je vrstva krému.

7. 

kakao - prášok

Povrch posypeme kakaom preosiatym cez sitko.

8. 

Dezert uložíme na niekoľko hodín do chladničky. Po stuhnutí môžeme krájať a servírovať.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť