Tiramisu

Jemný taliansky dezert.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný bielok 4 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

vaječný žĺtok 4 ks  cukor práškový 100 g  mascarpone 500 g  rum

Žĺtka vymiešame s cukrom v horúcom vodnom kúpeli, vychladíme a vmiešame mascarpone. Vyšľahané bielka tiež prešľaháme v horúcom vodnom kúpeli a po vychladení vmiešame do mascarpone. Môžeme primiešať pár kvapiek rumu.

3. 

piškóty dlhé 300 g

Piškóty poukladáme do hlbokej hranatej misky.

4. 

voda  káva zrnková mletá  kávový likér 30 ml

Uvaríme asi 200 ml presso kávy a zmiešame ju podľa chuti s kávovým alebo mandľovým likérom. Časťou kávy, pomocou polievkovej lyžice, polejeme piškóty, alebo piškóty postupne ale rýchlo v káve máčame.

5. 

Na piškóty navrstvíme tretinu mascarpone krému, opäť kladieme piškóty, polievame kávou a ešte raz zopakujeme.

6. 

Vytvoríme tri vrstvy, pričom posledná je vrstva krému.

7. 

kakao - prášok

Povrch posypeme kakaom preosiatym cez sitko.

8. 

Dezert uložíme na niekoľko hodín do chladničky. Po stuhnutí môžeme krájať a servírovať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť