RECEPTY

Tilapia v parmezáne

Tilapia v parmezáne

Chutné rybacie filety obalené v korenenom strúhanom parmezáne.

recept,fotorecept,tilapia - filety,syr Parmezán,Hlavné jedlá z rýb,Bezlepkové

Hlavné jedlá z rýb

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová kôra1čajová lyžička
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
paprika červená mletá1čajová lyžička
petržlenová vňať-
soľ-
syr Parmezán120gramov
tilapia - filety1kilogram

 

Recept

1. 

tilapia - filety 1 kilogram  soľ

Čerstvé filety tilapie umyjeme, zmrazené necháme najprv rozmraziť a tiež umyjeme. Dobre osušíme. Jemne osolíme z oboch strán.

2. 

syr Parmezán 120 gramov  citrónová kôra 1 čajová lyžička

Syr najemno nastrúhame a pridáme k nemu nastrúhanú kôru z nechemicky ošetreného citróna.

3. 

paprika červená mletá 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Primiešame koreniny.

4. 

Filety postupne natrieme z oboch strán olejom...

5. 

...a obalíme ich v pripravenom syre.

6. 

petržlenová vňať

Poukladáme na plech vyložený alobalom a posypeme podľa chuti nasekanou petržlenovou vňaťou. Pečieme v rozohriatej rúre 10-15 minút pri teplote 200°C

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies