Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso

Teľací guláš

Jemný gulášik z teľacieho móčingu mierne sladkej chuti. Základ je mäsko aj zeleninku opiecť a potom spolu variť do mäkka. Tradične sa mäso krája na stejky a pečie aj s kosťou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

teľacie lýtko - móčing 1 kg

Móčing si orežeme, zbavíme ho tvrdých šliach a nakrájame na väčšie kocky.

2. 

olej olivový 4 PL

V hrnci rozpálime olej a mäso na ňom opečieme zo zlatova za občasného miešania.

3. 

majoránka  rozmarín  cesnak 1 strúčik

Vetvičku majoránky a rozmarínu nakrájame na drobno spolu s jedným strúčikom cesnaku. Pridáme k mäsu a premiešame.

4. 

víno červené suché 3 dl  voda  bujón hovädzí 10 g

Mäso podlejeme červeným vínom a necháme vyvariť alkohol. Priebežne podlievame vývarom a varíme prikryté na strednom ohni.

5. 

cibuľa 180 g  mrkva 180 g  zeler stopkový 180 g

Cibuľu, mrkvu a zeler si nakrájame na drobno.

6. 

olej olivový 2 PL

Nakrájanú zeleninu dáme smažiť na rozpálený olej.

7. 

Zmažíme na miernom ohni približne 15 minút.

8. 

soľ  korenie čierne mleté  paradajkový pretlak 100 ml

Mäkkú zeleninu pridáme k mäsu. Osolíme a okoreníme. Varíme kým nie je mäso mäkké. 5 minút pred koncom primiešame rajčinový pretlak.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť