svetvomne.sk

Teľací guláš

Jemný gulášik z teľacieho móčingu mierne sladkej chuti. Základ je mäsko aj zeleninku opiecť a potom spolu variť do mäkka. Tradične sa mäso krája na stejky a pečie aj s kosťou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

teľacie lýtko - móčing 1 kg

Móčing si orežeme, zbavíme ho tvrdých šliach a nakrájame na väčšie kocky.

2. 

olej olivový 4 PL

V hrnci rozpálime olej a mäso na ňom opečieme zo zlatova za občasného miešania.

3. 

majorán  rozmarín  cesnak 1 strúčik

Vetvičku majoránky a rozmarínu nakrájame na drobno spolu s jedným strúčikom cesnaku. Pridáme k mäsu a premiešame.

4. 

víno červené suché 3 dl  voda  bujón hovädzí 10 g

Mäso podlejeme červeným vínom a necháme vyvariť alkohol. Priebežne podlievame vývarom a varíme prikryté na strednom ohni.

5. 

cibuľa 180 g  mrkva 180 g  zeler stopkový 180 g

Cibuľu, mrkvu a zeler si nakrájame na drobno.

6. 

olej olivový 2 PL

Nakrájanú zeleninu dáme smažiť na rozpálený olej.

7. 

Zmažíme na miernom ohni približne 15 minút.

8. 

soľ  korenie čierne mleté  paradajkový pretlak 100 ml

Mäkkú zeleninu pridáme k mäsu. Osolíme a okoreníme. Varíme kým nie je mäso mäkké. 5 minút pred koncom primiešame rajčinový pretlak.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť