RECEPTY

Teľací guláš

Teľací guláš

Jemný gulášik z teľacieho móčingu mierne sladkej chuti. Základ je mäsko aj zeleninku opiecť a potom spolu variť do mäkka. Tradične sa mäso krája na stejky a pečie aj s kosťou.

recept,fotorecept,teľacie lýtko - móčing,mrkva,zeler stopkový,Teľacie mäso,Talianska kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové

Teľacie mäso

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bujón hovädzí10gramov
cesnak1strúčik
cibuľa180gramov
korenie majorán sušený-
korenie čierne mleté-
mrkva180gramov
olej olivový6polievkových lyžíc
paradajkový pretlak100mililitrov
rozmarín-
soľ-
teľacie lýtko - móčing1kilogram
voda-
víno červené suché3decilitre
zeler stopkový180gramov

 

Recept

1. 

teľacie lýtko - móčing 1 kilogram

Móčing si orežeme, zbavíme ho tvrdých šliach a nakrájame na väčšie kocky.

2. 

olej olivový 4 polievkové lyžice

V hrnci rozpálime olej a mäso na ňom opečieme zo zlatova za občasného miešania.

3. 

korenie majorán sušený  rozmarín  cesnak 1 strúčik

Vetvičku majoránky a rozmarínu nakrájame na drobno spolu s jedným strúčikom cesnaku. Pridáme k mäsu a premiešame.

4. 

víno červené suché 3 decilitre  voda  bujón hovädzí 10 gramov

Mäso podlejeme červeným vínom a necháme vyvariť alkohol. Priebežne podlievame vývarom a varíme prikryté na strednom ohni.

5. 

cibuľa 180 gramov  mrkva 180 gramov  zeler stopkový 180 gramov

Cibuľu, mrkvu a zeler si nakrájame na drobno.

6. 

olej olivový 2 polievkové lyžice

Nakrájanú zeleninu dáme smažiť na rozpálený olej.

7. 

Zmažíme na miernom ohni približne 15 minút.

8. 

soľ  korenie čierne mleté  paradajkový pretlak 100 mililitrov

Mäkkú zeleninu pridáme k mäsu. Osolíme a okoreníme. Varíme kým nie je mäso mäkké. 5 minút pred koncom primiešame rajčinový pretlak.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies