Tekvicový koláč

Tradičný jesenný koláč z krehkého maslového cesta a tekvice.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 100 g  cukor kryštálový 50 g  vajce slepačie 2 ks  soľ 1 štipka  múka hladká 250 g

Z uvedených ingrediencií vymiešame cesto "pâte à foncer". Začneme vymiešaním zmäknutého masla a cukru. Primiešame vajce a soľ. Postupne pridávame preosiatu múku. Hotové cesto odložíme najmenej na pol hodiny do chladničky.

2. 

tekvica hokaido 600 g

Tekvicu ošúpeme, zbavíme stredovej časti s jadierkami a nakrájame na menšie kusy. Pečieme 30 min. pri 200°C.

3. 

Kúsky upečenej tekvice rozmixujeme ponorným mixérom na kašu.

4. 

mlieko sladené kondenzované 400 ml  vajce slepačie 2 ks

Primixujeme sladené mlieko a vajcia.

5. 

škorica mletá 1 ČL  korenie klinčeky mleté ½ ČL  zázvor mletý ½ ČL  muškátový orech mletý ¼ ČL  citrónová kôra 1 ČL

Primiešame korenie a citrónovú kôru.

6. 

Cesto rozvaľkáme a vtlačíme do formy.

7. 

Na cesto vylejeme pripravenú plnku.

8. 

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť