Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Tekvicový koláč

Tradičný jesenný koláč z krehkého maslového cesta a tekvice.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 100 g  cukor kryštálový 50 g  vajce slepačie ks  soľ štipka  múka hladká 250 g

Z uvedených ingrediencií vymiešame cesto "pâte à foncer". Začneme vymiešaním zmäknutého masla a cukru. Primiešame vajce a soľ. Postupne pridávame preosiatu múku. Hotové cesto odložíme najmenej na pol hodiny do chladničky.

2. 

tekvica hokaido 600 g

Tekvicu ošúpeme, zbavíme stredovej časti s jadierkami a nakrájame na menšie kusy. Pečieme 30 min. pri 200°C.

3. 

Kúsky upečenej tekvice rozmixujeme ponorným mixérom na kašu.

4. 

mlieko sladené kondenzované 400 ml  vajce slepačie ks

Primixujeme sladené mlieko a vajcia.

5. 

škorica mletá ČL  korenie klinčeky mleté ½ ČL  zázvor mletý ½ ČL  muškátový orech mletý ¼ ČL  citrónová kôra ČL

Primiešame korenie a citrónovú kôru.

6. 

Cesto rozvaľkáme a vtlačíme do formy.

7. 

Na cesto vylejeme pripravenú plnku.

8. 

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť