Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Chuťovky

Tekvicové sufflé

Najlahodnejšia rýchla chuťovka z tekvice.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

olej repkový 1 PL  cibuľa 270 g

V panvici na oleji opražíme cibuľu.

2. 

tekvica hokaido 700 g  víno biele suché 150 ml

Tekvicu ošúpeme, pomocou lyžice vyberieme z nej jadierka. Dužinu nastrúhame. Nastrúhanú dužinu pridáme k opraženej cibuľke. Zalejeme vínom a 15 minút podusíme.

3. 

vajce slepačie 3 ks

Rozbijeme vajcia. Bielka oddelíme od žĺtkov. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

Udusenú tekvicu spolu s cibuľou premiestnime do väčšej misy. Necháme vychladnúť. Ručným ponorným mixérom rozmixujeme zmes na kašu.

5. 

syr Eidam 100 g  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 70 g  soľ 1 ČL  muškátový orech mletý

Do vychladenej zmesi pridáme žĺtky, syr, krupicu,štipku muškátového orieška a soľ. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.

6. 

maslo

Zmes rozdelíme do maslom vymastených zapekacích formičiek. Pečieme 25 minút na 180 °C.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť