Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Chuťovky

Syrové Soufflé

Návod na prípravu jednoduchéj francúzskej chuťovky, ktoréj základ tvorí hustá biela omáčka, sneh z vaječných bielkov a aromatický syr, napr. cheddar.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 30 g  múka hladká 1 PL

Na miernom ohreve vmiešame múku do roztopeného masla.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 1.5 dl  horčica plnotučná 1 ČL  korenie čierne mleté

Postupne po troške primiešavame teplé mlieko a varíme hustú bielu omáčku. Primiešame horčicu a štipku korenia.

3. 

maslo 10 g  strúhanka 1 PL

Malé zapekacie misky (ramekin) vymastíme maslom a vysypeme cukrom.

4. 

vaječný žĺtok 2 ks  syr Cheddar 60 g

K vlažnej omáčke primiešame vaječné žĺtka a najemno strúhaný syr.

5. 

vaječný bielok 2 ks

Z vaječný bielkov vyšľaháme hustý sneh.

6. 

Sneh jemne vmiešame do cesta.

7. 

Cesto rovnomerne nadávkujeme do štyroch misiek. Ak by ste použili menšie šálky, naplnte ich len do 2-3 cm odo dna.

8. 

Pečieme 18 min. pri teplote 200°C.

9. 

Servírujeme ešte teplé, kým je soufflé vystúpené nad formou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť