Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Chuťovky

Syrové Soufflé

Návod na prípravu jednoduchéj francúzskej chuťovky, ktoréj základ tvorí hustá biela omáčka, sneh z vaječných bielkov a aromatický syr, napr. cheddar.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 30 g  múka hladká PL

Na miernom ohreve vmiešame múku do roztopeného masla.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 1.5 dl  horčica plnotučná ČL  korenie čierne mleté

Postupne po troške primiešavame teplé mlieko a varíme hustú bielu omáčku. Primiešame horčicu a štipku korenia.

3. 

maslo 10 g  strúhanka PL

Malé zapekacie misky (ramekin) vymastíme maslom a vysypeme cukrom.

4. 

vaječný žĺtok ks  syr Cheddar 60 g

K vlažnej omáčke primiešame vaječné žĺtka a najemno strúhaný syr.

5. 

vaječný bielok ks

Z vaječný bielkov vyšľaháme hustý sneh.

6. 

Sneh jemne vmiešame do cesta.

7. 

Cesto rovnomerne nadávkujeme do štyroch misiek. Ak by ste použili menšie šálky, naplnte ich len do 2-3 cm odo dna.

8. 

Pečieme 18 min. pri teplote 200°C.

9. 

Servírujeme ešte teplé, kým je soufflé vystúpené nad formou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť