Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Chuťovky

Syrová roláda

Slaná syrová pochúťka zväčša pripravovaná na Silvestra a rôzne oslavy.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Varenie syra

syr Eidam 350 g

Polotvrdý syr s 45% tuku vcelku vložíme do mikroténového vrecka, ponoríme do vriacej vody a varíme asi 15 minút pokiaľ nezmäkne.

Varenie syra

2. Príprava plnky

vajce slepačie ks

Medzitým, ako sa syr varí, dame variť vajíčka natvrdo a pokrájame si všetky ingrediencie nadrobno.

Príprava plnky

3. 

diétna saláma 150 g  cibuľa 50 g  uhorka sterilizovaná kyslá 70 g  syr tavený 100 g  maslo 130 g  soľ ¼ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  petržlenová vňať  chren ČL

Pokrájanú salámu, cibuľu, uhorky, vajcia uvarené na tvrdo zmiešame so syrom a maslom. Dochutíme soľou, čiernym korením, petržlenovou vňaťou a chrenom.

4. 

Uvarený, zmäknutý syr položíme na alobal a rozvaľkáme ho na obdĺžnik.

5. 

Potrieme pripravenou plnkou ...

6. 

... a opatrne zavinieme.

7. 

Závitok zavinieme do alobalu a odložíme zachladiť.

8. 

Pred podávaním odbalíme roládu z alobalu a nakrájame na centimetrové plátky. Ozdobíme zeleninkou a podávame s pečivom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť