svetvomne.sk

Syrová roláda

Slaná syrová pochúťka zväčša pripravovaná na Silvestra a rôzne oslavy.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Varenie syra

syr Eidam 350 g

Polotvrdý syr s 45% tuku vcelku vložíme do mikroténového vrecka, ponoríme do vriacej vody a varíme asi 15 minút pokiaľ nezmäkne.

Varenie syra

2. Príprava plnky

vajce slepačie 4 ks

Medzitým, ako sa syr varí, dame variť vajíčka natvrdo a pokrájame si všetky ingrediencie nadrobno.

Príprava plnky

3. 

diétna saláma 150 g  cibuľa 50 g  uhorka sterilizovaná kyslá 70 g  syr tavený 100 g  maslo 130 g  soľ ¼ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  petržlenová vňať  chren 1 ČL

Pokrájanú salámu, cibuľu, uhorky, vajcia uvarené na tvrdo zmiešame so syrom a maslom. Dochutíme soľou, čiernym korením, petržlenovou vňaťou a chrenom.

4. 

Uvarený, zmäknutý syr položíme na alobal a rozvaľkáme ho na obdĺžnik.

5. 

Potrieme pripravenou plnkou ...

6. 

... a opatrne zavinieme.

7. 

Závitok zavinieme do alobalu a odložíme zachladiť.

8. 

Pred podávaním odbalíme roládu z alobalu a nakrájame na centimetrové plátky. Ozdobíme zeleninkou a podávame s pečivom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť