svetvomne.sk

Sviečková na smotane

Klasická dobrota českej kuchyne je náročnejšia na čas pri varení, avšak trpezlivosť pri jej príprave stojí za tento gurmánsky zážitok.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 3 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 150 g  mrkva 300 g  petržlen 200 g  zeler 150 g

Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame.

2. 

hovädzie mäso - stehno 800 g  slanina prerastená 200 g

Hovädzie mäso prekrojíme na polovicu a prešpikujme časťou slaniny.

3. 

olej slnečnicový

Pripravené mäso opečieme zo všetkých strán na oleji.

4. 

voda 300 ml  soľ 2 ČL  korenie nové - pimentovník pravý 5 ks  korenie čierne celé 10 ks  bobkový list 6 ks

Vo vode vyvaríme korenia a bobkový list. Vmiešame soľ.

5. 

cukor kryštálový 1 PL  horčica plnotučná 1 PL

V hrnci vyškvaríme slaninu ktorá nám zostala po prešpikovaní mäsa. Oškvarky vyberieme, na masť pridáme cibuľu a orestujeme. Prisypeme cukor a primiešame horčicu, necháme chvíľu skaramelizovať.

6. 

ocot 2 PL  citrónová šťava 2 PL  voda 100 ml

Primiešame zeleninu, prilejeme ocot a citrónovú šťavu. Môžeme pridať i trochu postrúhanej citrónovej kôry z chemicky neošetreného citróna. Premiešame, prilejeme vodu a necháme dusiť 15 minút pod pokrievkou.

7. 

Do zeleniny vložíme mäso a zalejeme pripravenou, precedenou slanou vodou v ktorej sme vyvarili korenie. Dusíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa (asi 1,5-2 hodiny). Podľa potreby prilievame vodu, mala by byť asi do výšky polovice mäsa.

8. 

mlieko polotučné 1,5% 100 ml  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 ml  múka hladká 30 g

Mäkké mäso vyberieme. V mlieku rozmiešame smotanu s múkou. Prilejeme do zeleniny, prevaríme a rozmixujeme ponorným mixérom. Podľa chuti dosolíme, docukríme, prípadne dokyselíme.

9. 

Karlovarské toastové knedličky recept

Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame s knedľou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť