svetvomne.sk

Šuhajdy

Tradičné vianočné sladkosti.

 

Počet porcií: 40

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava čokoládovéj hmoty

tuk stužený - margarín 200 g  cukor práškový 180 g  kakao - prášok 80 g

Rozpustíme stužený tuk, práškový cukor a kakaový prášok nad parou, na slabom ohni, aby nezovrel.

Príprava čokoládovéj hmoty

2. Príprava orechovej plnky

cukor kryštálový 200 g  káva čierna 0.05 l  mlieko polotučné 1,5% 0.05 l  orechy vlašské mleté 100 g  maslo 50 g  rum 0.05 l  hrozienka

Cukor, čiernu kávu a mlieko varíme tri minúty, pridáme orechy, chvíľu povaríme a nakoniec pridáme maslo, rum a hrozienka.

Príprava orechovej plnky

3. 

Do papierových košíčkov vlejeme na dno čokoládovú hmotu.

4. 

Do stredu dáme orechovú plnku a zalejeme zvyškom čokoládovej hmoty.

5. 

Po dokončení necháme šuhajdy vychladnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť