Všetky recepty > Zákusky a koláče > Dezerty

Šuhajdy

Tradičné vianočné sladkosti.

 

Počet porcií: 40

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava čokoládovéj hmoty

tuk stužený - margarín 200 g  cukor práškový 180 g  kakao - prášok 80 g

Rozpustíme stužený tuk, práškový cukor a kakaový prášok nad parou, na slabom ohni, aby nezovrel.

Príprava čokoládovéj hmoty

2. Príprava orechovej plnky

cukor kryštálový 200 g  káva čierna 0.05 l  mlieko polotučné 1,5% 0.05 l  orechy vlašské mleté 100 g  maslo 50 g  rum 0.05 l  hrozienka

Cukor, čiernu kávu a mlieko varíme tri minúty, pridáme orechy, chvíľu povaríme a nakoniec pridáme maslo, rum a hrozienka.

Príprava orechovej plnky

3. 

Do papierových košíčkov vlejeme na dno čokoládovú hmotu.

4. 

Do stredu dáme orechovú plnku a zalejeme zvyškom čokoládovej hmoty.

5. 

Po dokončení necháme šuhajdy vychladnúť.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť