Všetky recepty > Zákusky a koláče > Štrúdle

Štrúdľa Hokaido

Vynikajúca šťavnatá štrúdľa plnená strúhanou tekvicou, nektarinkami a tvarohom.

 

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Tekvica Hokaido

tekvica hokaido 400 g

Tekvicu ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny a odstránime z nej semienka. Postrúhame ju na hrubšom strúhadle na slížiky.

Tekvica Hokaido

2. Nektarinky

nektarinky 500 g

Nektarinky umyjeme, rozpolíme a pokrájame ich na malé kúsky.

Nektarinky

3. Cesto

cesto lístkové 300 g  tvaroh mäkký 200 g

Lístkové cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na pomúčenej doske. Cesto nesmie byť rozvaľkané na hrubo, ale ani nie na veľmi tenko. Na cesto natrieme mäkký tvaroh. Na jednom okraji necháme cesto cca 3 - 4 cm nepokryté.

Cesto

4. 

Na tvaroh rovnomerne rozložíme nastrúhanú tekvicu.

5. 

cukor kryštálový 150 g

Na tekvicu rozložíme nektarinky a posypeme ich povrchu cukrom.

6. 

vajce slepačie 1 ks

Cesto zavinieme. Nepokrytý okraj natrieme rozšľahaným vajíčkom a zavinovanie dokončíme.

7. 

Štrúdľu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Natrieme ju rozšľahaným vajíčkom a po vrchu poprepichujeme špajdľou.

8. 

Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C cca 40 minút.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť