Všetky recepty > Zákusky a koláče > Suché pečivo

Strašidelné bosorkine prsty

Halloween chrumkavé sušienky.

 

Počet porcií: 25

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mandle 25 ks

Celé mandle povaríme chvíľu vo vode.

2. 

Potom ich zalejeme studenou vodou a olúpeme.

3. 

maslo 100 g  cukor práškový 100 g  vaječný žĺtok 1 ks  soľ  cukor vanilkový 15 g

Maslo vymiešame s cukrom, žĺtkom, štipkou soli a vanilkovým cukrom.

4. 

múka hladká 180 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL

Primiešame múku s kypriacim práškom. Vypracujeme tuhé cesto.

5. 

Cesto na hrubšie rozvaľkáme a pokrájame na 25 približne rovnakých dielov. Jeden diel cesta uchopíme do dlane, zmačkáme, zatváraním a otváraním ruky vytvoríme v dlani tvar prsta.

6. 

vaječný bielok 1 ks

Koniec prsta potrieme rozšľahaným bielkom a vtlačíme do neho celú mandlu špicom nahor.

7. 

Prsty poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a tupou stranou noža vytvoríme na prstoch v oblasti hánok zárezy.

8. 

Prsty okolo nechtov a na koncoch môžeme natrieť džemom, čím vytvoríme ilúziu krvi. Celé prsty potrieme rozšľahaným bielkom a pečieme v rozohriatej rúre pri 190°C 12 minút.

9. 

Po úplnom vychladnutí prsty z plechu pozbierame a uložíme do uzatvárateľnej nádoby, prípadne môžeme ihneď podávať.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť