Stracciatella tvarohovo ryžové rezy

Nepečený krémový dezert.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 500 ml  voda 500 ml  cukor kryštálový 100 g  ryža guľatozrnná 260 g

Mlieko zmiešame s vodou, cukrom a pridáme premytú ryžu. Uvaríme hustú kašu.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 300 ml  cukor kryštálový 25 g  puding vanilkový - prášok 40 g

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vo vodnom kúpeli, v studenej vode vychladnúť na izbovú teplotu.

3. 

maslo 125 g  cukor práškový 75 g

Maslo vymiešame s cukrom.

4. 

tvaroh jemný 20% tuku 500 g

Primiešame tvaroh...

5. 

...a vychladený puding.

6. 

cukrárenské zdobenie - čokoládové 100 g

Do dobre vymiešaného krému prisypeme čokoládové cukrárenské zdobenie.

7. 

Formu (35x15cm) vystelieme alobalom a na dno rozotrieme tvarohový krém.

8. 

čokoláda 100 g

Do chladnúcej ryže zamiešame čokoládu.

9. 

Čokoládovú ryžu necháme vychladnúť vo vodnom kúpeli v studenej vode. Vodu viac krát vymeníme, aby nám ryža rýchlejšie chladla.

10. 

Ryžu navrstvíme na tvarohovú plnku. Prikryjeme alobalom a necháme 24 hodín tuhnúť v chlade.

11. 

Pre podávaním dezert vyklopíme a odstránime alobal.

12. 

cukrárenské zdobenie - čokoládové

Posypeme čokoládovým cukrárenským zdobením.

13. 

Pokrájame na tortové - trojuholníkové rezy. Počet porcií si volíme veľkosťou trojuholníkov.

14. 

Jednotlivé porcie podoberieme širokou lopatkou a servírujeme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť