Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Štefánska roláda

Tradičné slovenské hlavné jedlo vhodné na pohostenie rodiny počas sviatkov.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa ks  olej slnečnicový  mäso mleté 1500 g  vajce slepačie ks  cesnak strúčiky  soľ  majoránka  korenie čierne celé

Speníme cibulku na oleji. Primiešame mäso a ostatné ingrediencie.

2. Plnka do rolády

vajce slepačie ks  soľ zeleninová

Usmažíme omeletu z pripravených vajec. Ošúpeme párky.

Plnka do rolády

3. 

Mäsovú zmes rozdelíme na 4 rovnaké kusy, ktoré vyformujeme do rovnakých dielov ako na obrázku.

4. 

párky hydinové ks  strúhanka

Dva takéto diely položíme na dosku posypanú strúhankou a obložíme omeletou a párkami ako na obrázku. Zo zvyšných dvoch dielov odoberáme a prikrývame obložené diely a zároveň tvarujeme do bochníkov.

5. 

maslo 125 g

Bochníky vyváľame v strúhanke a vytvarujeme formu ako na obrázku. Dáme do pekáča povykladaného maslom.

6. 

Rolády pečieme pri teplote 200°C hodinu a pol, počas pečenia prilievame vodu, aby rolády neprihoreli a nepopraskali.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť