Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Štefánska roláda

Tradičné slovenské hlavné jedlo vhodné na pohostenie rodiny počas sviatkov.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 2 ks  olej slnečnicový  mäso mleté 1500 g  vajce slepačie 2 ks  cesnak 4 strúčiky  soľ  majoránka  korenie čierne celé

Speníme cibulku na oleji. Primiešame mäso a ostatné ingrediencie.

2. Plnka do rolády

vajce slepačie 3 ks  soľ zeleninová

Usmažíme omeletu z pripravených vajec. Ošúpeme párky.

Plnka do rolády

3. 

Mäsovú zmes rozdelíme na 4 rovnaké kusy, ktoré vyformujeme do rovnakých dielov ako na obrázku.

4. 

párky hydinové 4 ks  strúhanka

Dva takéto diely položíme na dosku posypanú strúhankou a obložíme omeletou a párkami ako na obrázku. Zo zvyšných dvoch dielov odoberáme a prikrývame obložené diely a zároveň tvarujeme do bochníkov.

5. 

maslo 125 g

Bochníky vyváľame v strúhanke a vytvarujeme formu ako na obrázku. Dáme do pekáča povykladaného maslom.

6. 

Rolády pečieme pri teplote 200°C hodinu a pol, počas pečenia prilievame vodu, aby rolády neprihoreli a nepopraskali.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť