Štefánska roláda

Tradičné slovenské hlavné jedlo vhodné na pohostenie rodiny počas sviatkov.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 2 ks  olej slnečnicový  mäso mleté 1500 g  vajce slepačie 2 ks  cesnak 4 strúčiky  soľ  majoránka  korenie čierne celé

Speníme cibulku na oleji. Primiešame mäso a ostatné ingrediencie.

2. Plnka do rolády

vajce slepačie 3 ks  soľ zeleninová

Usmažíme omeletu z pripravených vajec. Ošúpeme párky.

Plnka do rolády

3. 

Mäsovú zmes rozdelíme na 4 rovnaké kusy, ktoré vyformujeme do rovnakých dielov ako na obrázku.

4. 

párky hydinové 4 ks  strúhanka

Dva takéto diely položíme na dosku posypanú strúhankou a obložíme omeletou a párkami ako na obrázku. Zo zvyšných dvoch dielov odoberáme a prikrývame obložené diely a zároveň tvarujeme do bochníkov.

5. 

maslo 125 g

Bochníky vyváľame v strúhanke a vytvarujeme formu ako na obrázku. Dáme do pekáča povykladaného maslom.

6. 

Rolády pečieme pri teplote 200°C hodinu a pol, počas pečenia prilievame vodu, aby rolády neprihoreli a nepopraskali.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť