Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Chuťovky

Špekačky na čiernom pive

Plnené špekačky v chutnej pivovej omáčke. Jednoduchá, sýta, v minulosti i lacná večera :)

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

špekačky 800 g

Osem kusov špekačiek umyjeme, pozdĺžne nakrojíme a poukladáme natesno do pekáča.

2. 

cibuľa 400 g

Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na polmesiačiky.

3. 

paprika 200 g

Papriku prekrojíme, vyčistíme, umyjeme a pokrájame na podlhovasté prúžky.

4. 

Do zárezov v špekačkách poukladáme cibuľu a papriku.

5. 

Zvyšnú cibuľu rozsypeme na špekačky.

6. 

horčica plnotučná 3 PL  olej slnečnicový 100 ml

V miske rozmiešame horčicu s olejom.

7. 

paradajkový pretlak 200 ml

Primiešame paradajkový pretlak alebo kečup.

8. 

soľ 1 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  pivo tmavé 200 ml

Pridáme soľ, mletú červenú papriku a prilejeme pivo. Dobre rozmiešame.

9. 

Dve tretiny omáčky nalejeme na špekačky.

10. 

Pekáč uzatvoríme a dáme na 35 minút piecť do rozohriatej rúry na 180°C.

11. 

Po uvedenom čase pekáč odokryjeme a na špekačky nalejeme zvyšnú omáčku. Dáme na 15 minút zapiecť pri teplote 220°C.

12. 

Servírujeme teplé s čerstvým chlebíkom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť