Špecle s pivným syrom, slaninou a cibuľou

Špecle sú v podstate halušky, ktoré nájdeme v jedálničkoch nemecky hovoriacich národov ako „Spätzle“. Sú nielen veľmi obľúbené ako príloha k mäsu s omáčkou, ale aj ako samostatný pokrm keď sú zmiešané so syrom, slaninou a inými chutnými ingredienciami.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 250 g  slanina prerastená 300 g  masť bravčová 50 g

Cibuľu očistíme a nadrobno pokrájame. Na malé kocky pokrájame slaninu. V panvici rozohrejeme masť a slaninu s cibuľou asi 10 minút za občasného premiešavania osmažíme.

2. 

múka hladká 600 g  vajce slepačie 4 ks  muškátový orech mletý ¼ ČL  soľ ½ ČL  voda 420 ml

Do misy nasypeme múku, pridáme vajíčka, štipku muškátového orieška, soľ a vodu. Vypracujeme hladké polotekuté cesto.

3. 

voda  soľ

Cesto pretrieme cez formu na halušky - haluškár, do horúcej osolenej vody.

4. 

Asi 5-6 minút povaríme, kým špecle vyplávajú na povrch.

5. 

Potom ich scedíme a na sitku rýchlo prepláchneme studenou vodou. Necháme odkvapkať a vrátime ich späť do hrnca v ktorom sme ich varili, zakryjeme.

6. 

pivný syr 180 g

Pivný syr nakrájame na kocky a pridáme ho k cibuli so slaninou.

7. 

Miešame na miernom ohni kým sa syr rozpustí. V tejto fáze prípravy odporúčame mať pustený odsávač pár a dobre vetrať, pivný syr má pri roztápaní silnú štipľavú vôňu.

8. 

Obsah panvice primiešame k haluškám a všetko spolu dobre premiešame.

9. 

petržlenová vňať

Podávame s čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a pohárom chladeného piva.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť