Špargľa v pivnom cestíčku so šunkou

Jednoduchý recept na prípravu chutného obeda zo špargle. Podávame so zemiakmi.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

špargľa biela 500 g

Špargľu ošúpeme...

2. 

voda  soľ  cukor kryštálový  ocot

...a 5-8 minút povaríme do mäkka vo vriacej vode so soľou, trochou cukru a octu. Uvarenú opatrne vyberieme z hrnca, aby sme ju nepolámali a necháme vychladiť.

3. 

šunka bravčová dusená 250 g

Po tri kúsky špargle obalíme v šunke.

4. 

vaječný bielok 2 ks  múka hladká 120 g  vaječný žĺtok 2 ks  soľ ½ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  pivo svetlé 100 ml

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Z múky, žĺtkov, soli, korenia a piva vymiešame cestíčko, vmiešame sneh z bielkov.

5. 

múka hladká

Obalené špargle posypeme múkou...

6. 

...a obalíme (potrieme) z oboch strán cestíčkom.

7. 

olej repkový

V horúcom oleji rýchlo vysmažíme z oboch strán.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť