svetvomne.sk

Španielsky vtáčik v rúre

Obľúbená klasická pochúťka z hovädzieho mäsa, jednoducho pečená v rúre. Podávame, ako inak, klasicky s ryžou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hovädzie mäso - stehno 600 g  horčica dijonská 4 ČL  vajce slepačie 2 ks  slanina údená 80 g  bravčové párky 4 ks  slanina údená 100 g  uhorka sterilizovaná kyslá  soľ

Vajíčka uvaríme natvrdo, ochladíme, olúpeme a pokrájame na štvrtiny. Mäso umyjeme, nakrájame na plátky a natenko vyklepeme. Plátky mäsa osolíme a natrieme horčicou. Do stredu vložíme plátok slaniny, párok, štvrtiny vajíčok a kúsky uhoriek.

2. 

Vytvoríme balíček a zaistíme špáradlami.

3. 

soľ  korenie čierne mleté  múka hladká 1 PL  voda 200 ml

Balíčky mäsa poukladáme do zapekacej misy, posolíme, posypeme korením, poprášime múkou a podlejeme vodou.

4. 

Pečieme prikryté 60 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť