svetvomne.sk

Špaldový posúch so slivkami

Chutný koláč zo sliviek a z kysnutého cesta zo špaldovej múky.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka špaldová celozrnná 500 g  maslo 125 g  cukor kryštálový 30 g  soľ  mlieko polotučné 1,5% 250 ml  droždie instantné  6 g

Špaldovú múku preosejeme do misky. Pridáme rozpustené, vychladené maslo, cukor, štipku soli, teplé mlieko a droždie.

2. 

Vymiesime cesto a necháme ho prikryté na teplom mieste hodinu kysnúť.

3. 

múka hladká

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, premiesime a rozvaľkáme na veľkosť jedného väčšieho, alebo dvoch menších plechov (30x20cm).

4. 

maslo  múka hladká  slivky  škorica mletá

Cesto preložíme do vymastených múkou vysypaných plechov a necháme 20 minút podkysnúť. Na cestá poukladáme polovice sliviek a posypeme škoricou.

5. 

maslo  cukor škoricový

Pečieme v rozohriatej rúre pri 200°C asi 12 minút. Upečený koláč potrieme po okraji rozpusteným maslom, aby okraje neobschli. Vychladený posypeme škoricovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť