Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Chlieb

Špaldový chlieb

Chutný domáci chlebík zo špaldovej múky.

 

Počet porcií: 15

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava kvásku

voda 330 ml  droždie čerstvé 21 g  med PL

Do misky vlejeme mierne teplú vodu, v ktorej rozpustíme polovicu kocky droždia. Pridáme med. Spolu zamiešame.

Príprava kvásku

2. Sypká zmes

soľ ČL  múka hladká špaldová T630 500 g  semienka (ľanové, slnečnicové, sezamové a pod.)

Do väčšej misky vsypeme múku s hrsťou semien podľa chuti. Pridáme soľ. Premiešame.

Sypká zmes

3. Kysnutie

Do sypkej zmesi vlejeme vodu s droždím, rukou alebo vareškou vypracujeme cesto. Necháme 30 minút na teplom mieste vykysnúť.

Kysnutie

4. Pečenie chlebíka

Z vykysnutého cesta vypracujeme bochník, ktorý dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečenie chlebíka

5. 

voda

Pečieme v predhriatej rúre na 200°C cca 45 minút. Upečený chlebík potrieme vodou, necháme chvíľu vychladnúť a zabalíme ho do čistej kuchynskej utierky.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť