Všetky recepty > Zákusky a koláče > Suché pečivo

Špaldové medovníky

Obľúbené vianočné medovníčky zo zdravej špaldovej múky.

 

Počet porcií: 100

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka špaldová celozrnná 400 g  maslo 125 g  cukor trstinový 80 g  med 100 g  vajce slepačie 2 ks  škorica mletá ½ ČL  korenie perníkové 1 ČL  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 ČL

Do misy nasypeme múku, pridáme nakrájané maslo, cukor, tekutý med, vajíčka, škoricu, korenie a sódu bikarbónu.

2. 

Zamiesime cesto a necháme ho 12-24 hodín odpočívať v chlade.

3. 

Cesto pred spracovávaním prehnetieme na doske (stuhnuté sa drolí, hnetením skompaktnie). Rozvaľkáme (podľa potreby na pomúčenej doske) na hrúbku cca 3 mm a vykrajujeme menšie medovníčky. Pomocou nožíka ich prekladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

4. 

vajce slepačie 1 ks  orechy vlašské

Vykrojené medovníky potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme orechmi.

5. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 180°C 7 minút.

6. 

Perníčky sú hneď po upečení mäkké. Skladujeme v chlade v uzatvorenej nádobe.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť