Špaldové medovníky

Obľúbené vianočné medovníčky zo zdravej špaldovej múky.

 

Počet porcií: 100

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka špaldová celozrnná 400 g  maslo 125 g  cukor trstinový 80 g  med 100 g  vajce slepačie 2 ks  škorica mletá ½ ČL  korenie perníkové 1 ČL  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 ČL

Do misy nasypeme múku, pridáme nakrájané maslo, cukor, tekutý med, vajíčka, škoricu, korenie a sódu bikarbónu.

2. 

Zamiesime cesto a necháme ho 12-24 hodín odpočívať v chlade.

3. 

Cesto pred spracovávaním prehnetieme na doske (stuhnuté sa drolí, hnetením skompaktnie). Rozvaľkáme (podľa potreby na pomúčenej doske) na hrúbku cca 3 mm a vykrajujeme menšie medovníčky. Pomocou nožíka ich prekladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

4. 

vajce slepačie 1 ks  orechy vlašské

Vykrojené medovníky potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme orechmi.

5. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 180°C 7 minút.

6. 

Perníčky sú hneď po upečení mäkké. Skladujeme v chlade v uzatvorenej nádobe.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť