Špaldová bábovka s jemnou plnkou

Vynikajúca jednoduchá bábovka zo špaldovej múky, s melasou a trstinovým cukrom, pečená v jednom kroku s banánovo-tvarohovou plnkou.

 

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Banánovo-tvarohová plnka

banány 350 g  cukor trstinový 50 g  tvaroh jemný 20% tuku 250 g

Banány ošúpeme, polámeme, vložíme do misky, pridáme cukor a tvaroh.

Banánovo-tvarohová plnka

2. 

Ponorným mixérom vymixujeme na kašu.

3. Cesto

múka špaldová celozrnná 200 g  cukor trstinový 75 g  BIO trstinová melasa 1 PL  olej olivový 100 ml  mlieko polotučné 1,5% 100 ml  vajce slepačie 3 ks  kakao - prášok 25 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 ČL

Do misky nasypeme múku, pridáme cukor, melasu, olej, mlieko, vajcia, kakao a sódu bikarbónu.

Cesto

4. 

Vyšľaháme.

5. 

maslo  múka špaldová celozrnná

Väčšiu formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme do nej cesto.

6. 

Na cesto nalejeme plnku.

7. Pečenie

Rúru vyhrejeme na 180°C a bábovku v nej 25 minút pečieme. Upozornenie: plnka po upečení nestuhne, iba na povrchu sa vytvorí pevnejšia krusta.

Pečenie

8. 

Po dôkladnom vychladnutí bábovku vyklopíme a posypeme mletým trstinovým cukrom.

9. 

Pokrájame a môžeme servírovať. Bábovku nakladáme servírovacou lopatkou aby sme spevnili pri nakladaní časť pod plnkou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť