Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zdravé koláčiky

Špaldová bábovka s jemnou plnkou

Vynikajúca jednoduchá bábovka zo špaldovej múky, s melasou a trstinovým cukrom, pečená v jednom kroku s banánovo-tvarohovou plnkou.

 

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Banánovo-tvarohová plnka

banány 350 g  cukor trstinový 50 g  tvaroh jemný 20% tuku 250 g

Banány ošúpeme, polámeme, vložíme do misky, pridáme cukor a tvaroh.

Banánovo-tvarohová plnka

2. 

Ponorným mixérom vymixujeme na kašu.

3. Cesto

múka špaldová celozrnná 200 g  cukor trstinový 75 g  BIO trstinová melasa 1 PL  olej olivový 100 ml  mlieko polotučné 1,5% 100 ml  vajce slepačie 3 ks  kakao - prášok 25 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 ČL

Do misky nasypeme múku, pridáme cukor, melasu, olej, mlieko, vajcia, kakao a sódu bikarbónu.

Cesto

4. 

Vyšľaháme.

5. 

maslo  múka špaldová celozrnná

Väčšiu formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme do nej cesto.

6. 

Na cesto nalejeme plnku.

7. Pečenie

Rúru vyhrejeme na 180°C a bábovku v nej 25 minút pečieme. Upozornenie: plnka po upečení nestuhne, iba na povrchu sa vytvorí pevnejšia krusta.

Pečenie

8. 

Po dôkladnom vychladnutí bábovku vyklopíme a posypeme mletým trstinovým cukrom.

9. 

Pokrájame a môžeme servírovať. Bábovku nakladáme servírovacou lopatkou aby sme spevnili pri nakladaní časť pod plnkou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť