Všetky recepty > Hlavné jedlá > Cestoviny

Špagety s domácim pestom

Tradičné talianske pesto výborne ochutí cestoviny. Nájdete v ňom povzbudzujúcu korenistú chuť parmezánu, orieškový podtón a jemnosť bazalky.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava špagiet

cestoviny - Špagety 350 g  soľ 1 ČL

Do hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a privedieme k varu. Cestoviny varíme vo väčšom množstve vody, aby sa nezlepili. Hneď ako začne voda vrieť, nasypeme do nej cestoviny a varíme podľa času udaného na obale cestovín.

2. Príprava pesta

orechy píniové 35 g

Na panvici opražíme piniové orechy do zlatova.

Príprava pesta

3. Zmixujeme bazalku a orechy

bazalka 15 lístkov

V elektrickom mixéry rozdrvíme orechy. Pridáme lístky čerstvej bazalky, mixovaním premiešame.

Zmixujeme bazalku a orechy

4. Pesto

paprika červená mletá 1 ČL  syr Parmezán 20 g  olej olivový 70 ml

Do zmesi primiešame mletú červenú papriku, postrúhaný parmezán a olivový olej. Ak by bolo pesto príliš husté, rozriedime ho priliatím oleja.

Pesto

5. 

Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme vodu, zmiešame ich s pripraveným pestom. Podávame porcie posypané postrúhaným parmezánom.

6. 

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť