Šošovicovo - zemiakový prívarok

Omáčka - prívarok zo šošovice a zemiakov.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

šošovica 150 g  voda 1.5 l  zemiaky 300 g  soľ 1 ČL

Šošovicu preberieme a odstránime z nej nečistoty. Na sitku ju pod tečúcou vodou prepláchneme, vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a varíme cca 45 minút. Pridáme očistené, umyté a nakrájané zemiaky a soľ. Varíme do zmäknutia zemiakov.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  múka hladká 2 PL  ocot  soľ  cukor kryštálový 1 ČL

V mlieku rozmiešame smotanu a múku. Zátrepku vlejeme do šošovice so zemiakmi a za stáleho miešania uvedieme do varu. Ak máme radi prívarok kyslejší môžeme pridať ocot. Podľa chuti tiež dosolíme, trošku môžeme prisladiť.

3. 

Podávame s fašírkou, prípadne opečenou klobáskou či párkom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť