Všetky recepty > Polievky > Mäsové polievky

Šošovicová polievka s párkami

Výborná desiatová polievka. Podávame s čerstvým pečivom.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava zemiakov

zemiaky 4 ks  voda 2.5 l  soľ 2 ČL

Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame. Varíme v osolenej vode do mäkka.

Príprava zemiakov

2. Príprava zápražky

cibuľa 1 ks  olej slnečnicový 3 PL  múka hladká 2 PL  paprika červená mletá 3 ČL  vločky ovsené  voda 3 dl

Očistíme a pokrájame cibuľu. Opražíme ju na oleji, pridáme múku, mletú papriku, pár sekúnd popražíme a zalejeme vodou. Zápražku do hladka rozvaríme.

Príprava zápražky

3. 

párky debrecínske 6 ks

Párky nakrájame na kolieska, nakoľko použité debrecínske párky sú mastnejšie opečieme ich na suchej panvici.

4. Šošovica

šošovica sterilizovaná 500 g

Suchú šošovicu uvaríme do mäkka, alebo použijeme na prípravu polievky hotovú sterilizovanú šošovicu z konzervy. Pridáme ju do uvarených zemiakov.

Šošovica

5. 

cesnak

Do polievky precedíme rozvarenú zápražku. Všetko spolu necháme zovrieť. Podľa chuti môžeme pridať pretlačený cesnak, prípadne polievku dosoliť.

6. 

Nakoniec prisypeme opražené párky, zamiešame a podávame.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť