Všetky recepty > Polievky > Strukovinové polievky

Šošovicová polievka s kyslou kapustou

Hustá farmárska polievka zo šošovice, krúpov, kapusty a údeného mäsa.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Krúpy

krúpy jačmenné 100 g

Krúpy premyjeme a dáme variť do vody na 30 minút.

Krúpy

2. Šošovica

šošovica 200 g  voda 1.5 l  soľ ½ ČL

Šošovicu preberieme a na polhodinu ju namočíme do vody. Potom vodu vylejeme, prilejeme čistú, pridáme soľ a šošovicu uvaríme do polomäkka.

Šošovica

3. Huby

huby sušené 30 g

Huby namočíme za čas varenia šošovice do vody.

Huby

4. Kapusta a údené

kapusta kvasená 350 g  mäso údené 350 g

Kapustu vyžmýkame, ak je príliš nadlho pokrájaná, nakrájame ju na menšie kúsky. Údené mäso uvaríme počas varenia šošovice a pokrájame ho na malé kocky.

5. 

vývar z údeného mäsa ½ l  soľ  korenie čierne mleté ½ ČL  rasca drvená ½ ČL

Do polomäkkej šošovice pridáme pripravenú kapustu, scedené huby, prilejeme vývar z údeného mäsa, osolíme, okoreníme, prisypeme rascu a všetko spolu varíme 15 minút.

6. 

zázvor mletý 1 ČL

Nakoniec vmiešame pokrájané údené, krúpy a mletý ďumbier.

7. 

Polievku ihneď podávame. Dlhším státím viac hustne, keďže krúpy ešte absorbujú vodu.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť