Všetky recepty > Polievky > Strukovinové polievky

Šošovicová polievka s krutónmi

Chutná polievka s ľahkou maslovou príchuťou plná zdravej zeleniny. Servírujeme ju s cesnakovými krutónmi a posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo PL  cibuľa červená 100 g

Cibuľu očistíme, na jemno pokrájame a do sklovita osmažíme na roztopenom masle.

2. 

mrkva 150 g  zemiaky 300 g

Očistíme mrkvu a zemiaky. Zemiaky pokrájame na menšie kocky, mrkvu postrúhame na hrubo, pridáme ich k cibuli a všetko spolu chvíľu opečieme.

3. 

soľ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  voda 1500 ml

Zeleninu osolíme a okoreníme. Prilejeme vývar (vodu). Varíme do zmäknutia zemiakov - cca 20 minút od zovretia.

4. 

šošovica sterilizovaná 500 g

Do uvarenej polievky pridáme konzervovanú šošovicu.

5. 

zemiaky 200 g

Zemiaky očistíme a na jemno postrúhame. Pridáme ich do polievky a prevaríme.

6. Cesnakové krutóny

chlieb toastový  cesnak

Najjednoduchšie si krutóny pripravíme v hriankovači. Toastový chlieb opečieme a horúci ho z oboch strán potrieme strúčikom cesnaku.

Cesnakové krutóny

7. 

Vychladnuté chlebíky pokrájame na malé kocky.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť