Všetky recepty > Polievky > Strukovinové polievky

Šošovicová polievka s krutónmi

Chutná polievka s ľahkou maslovou príchuťou plná zdravej zeleniny. Servírujeme ju s cesnakovými krutónmi a posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 1 PL  cibuľa červená 100 g

Cibuľu očistíme, na jemno pokrájame a do sklovita osmažíme na roztopenom masle.

2. 

mrkva 150 g  zemiaky 300 g

Očistíme mrkvu a zemiaky. Zemiaky pokrájame na menšie kocky, mrkvu postrúhame na hrubo, pridáme ich k cibuli a všetko spolu chvíľu opečieme.

3. 

soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  voda 1500 ml

Zeleninu osolíme a okoreníme. Prilejeme vývar (vodu). Varíme do zmäknutia zemiakov - cca 20 minút od zovretia.

4. 

šošovica sterilizovaná 500 g

Do uvarenej polievky pridáme konzervovanú šošovicu.

5. 

zemiaky 200 g

Zemiaky očistíme a na jemno postrúhame. Pridáme ich do polievky a prevaríme.

6. Cesnakové krutóny

chlieb toastový  cesnak

Najjednoduchšie si krutóny pripravíme v hriankovači. Toastový chlieb opečieme a horúci ho z oboch strán potrieme strúčikom cesnaku.

Cesnakové krutóny

7. 

Vychladnuté chlebíky pokrájame na malé kocky.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť