Šošovicová polievka s krutónmi

Chutná polievka s ľahkou maslovou príchuťou plná zdravej zeleniny. Servírujeme ju s cesnakovými krutónmi a posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 1 PL  cibuľa červená 100 g

Cibuľu očistíme, na jemno pokrájame a do sklovita osmažíme na roztopenom masle.

2. 

mrkva 150 g  zemiaky 300 g

Očistíme mrkvu a zemiaky. Zemiaky pokrájame na menšie kocky, mrkvu postrúhame na hrubo, pridáme ich k cibuli a všetko spolu chvíľu opečieme.

3. 

soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  voda 1500 ml

Zeleninu osolíme a okoreníme. Prilejeme vývar (vodu). Varíme do zmäknutia zemiakov - cca 20 minút od zovretia.

4. 

šošovica sterilizovaná 500 g

Do uvarenej polievky pridáme konzervovanú šošovicu.

5. 

zemiaky 200 g

Zemiaky očistíme a na jemno postrúhame. Pridáme ich do polievky a prevaríme.

6. Cesnakové krutóny

chlieb toastový  cesnak

Najjednoduchšie si krutóny pripravíme v hriankovači. Toastový chlieb opečieme a horúci ho z oboch strán potrieme strúčikom cesnaku.

Cesnakové krutóny

7. 

Vychladnuté chlebíky pokrájame na malé kocky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť