Smotanový kelový prívarok s bravčovým

Obľúbená klasika: kelový prívarok s duseným bravčovým. Podávame podľa chuti s čerstvým voňavým chlebíkom

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 120 g  masť bravčová 30 g

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.

2. 

kel 800 g

Kel umyjeme a nadrobno pokrájame.

3. 

soľ 1.5 ČL  rasca mletá 1 ČL

Kel pridáme k cibuli, osolíme, pridáme rascu a premiešame.

4. 

zemiaky 400 g  voda 200 ml

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame a pridáme ku kelu. Podlejeme vodou, premiešame a udusíme do mäkka.

5. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  mlieko plnotučné 3,5% 100 ml  škrob kukuričný 30 g

Zo smotany, mlieka a kukuričného škrobu urobíme zátrepku.

6. 

cesnak 4 strúčiky  soľ  maslo 30 g

Zátrepku prilejeme do uvareného kelu so zemiakmi, prevaríme a primiešame očistený, prelisovaný cesnak. Odstavíme z ohňa, primiešame maslo a podľa chuti dosolíme.

7. 

bravčové karé 550 g  masť bravčová 30 g

Bravčové mäso vyklepeme a osmažíme na masti z oboch strán.

8. 

soľ 1 ČL  paprika červená mletá 1 ČL  rasca mletá ½ ČL  korenie kurkuma ½ ČL  voda 200 ml

Osolíme, posypeme paprikou, korením, rascou, kurkumou, podlejeme vodou a udusíme za asi 40 minút do mäkka.

9. 

voda 200 ml  škrob kukuričný 10 g

V troche vody rozmiešame kukuričný škrob a zahustíme omáčku v mäse.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť