Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Slivkový koláč s mrveničkou

Výborný slivkový koláč z kysnutého cesta s chrumkavou posýpkou.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

múka polohrubá 300 g  droždie čerstvé 20 g  mlieko polotučné 1,5% 1 dl

Do misy nasypeme múku a vytvarujeme si malú priehlbinku do ktorej rozmrvíme kvasnice a zalejeme trochou vlažného mlieka. Kvasnice a mlieko zmiešame. Necháme 20 minút odstáť, čím sa nám vytvorí kvások.

Príprava cesta

2. 

mlieko polotučné 1,5% 1.5 dl  cukor kryštálový 1.5 PL  soľ  maslo 70 g

Postupne pridávame do misy zvyšné vlažné mlieko, rozpustené maslo, cukor, štipku soli a vymiešame tekuté cesto.

3. 

maslo  múka polohrubá

Plech vymastíme a posypeme múkou, aby sa nám cesto po upečení dalo ľahko oddeliť. Cesto vylejeme na plech a necháme 30 minút vykysnúť.

4. Príprava mrveničky

múka polohrubá 100 g  maslo 100 g  cukor kryštálový 100 g

Hmotu na mrveničku si pripravíme vymiešaním múky, zmäknutého masla a cukru.

5. 

slivky

Do cesta poukladáme polovičky vykôstkovaných sliviek a posypeme mrveničkou.

6. 

Pečieme na 180°C približne 20 minút.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť