Slivkový koláč s mrveničkou

Výborný slivkový koláč z kysnutého cesta s chrumkavou posýpkou.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

múka polohrubá 300 g  droždie čerstvé 20 g  mlieko polotučné 1,5% 1 dl

Do misy nasypeme múku a vytvarujeme si malú priehlbinku do ktorej rozmrvíme kvasnice a zalejeme trochou vlažného mlieka. Kvasnice a mlieko zmiešame. Necháme 20 minút odstáť, čím sa nám vytvorí kvások.

Príprava cesta

2. 

mlieko polotučné 1,5% 1.5 dl  cukor kryštálový 1.5 PL  soľ  maslo 70 g

Postupne pridávame do misy zvyšné vlažné mlieko, rozpustené maslo, cukor, štipku soli a vymiešame tekuté cesto.

3. 

maslo  múka polohrubá

Plech vymastíme a posypeme múkou, aby sa nám cesto po upečení dalo ľahko oddeliť. Cesto vylejeme na plech a necháme 30 minút vykysnúť.

4. Príprava mrveničky

múka polohrubá 100 g  maslo 100 g  cukor kryštálový 100 g

Hmotu na mrveničku si pripravíme vymiešaním múky, zmäknutého masla a cukru.

5. 

slivky

Do cesta poukladáme polovičky vykôstkovaných sliviek a posypeme mrveničkou.

6. 

Pečieme na 180°C približne 20 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť