Slivkovo tvarohová štrúdľa

Jednoduchá a rýchla štrúdľa z predpripraveného polotovaru - ručne ťahaného štrúdľového cesta.

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

štrúdľové cesto - ručne ťahané 190 g  maslo 40 g

Štrúdľové cesto (4 ks) rozbalíme a položíme dva a dva plátky na seba. Na cestá nastrúhame maslo.

2. 

strúhanka 50 g  slivkový kompót 700 g

Posypeme strúhankou, na každé cesto 25 gramov. Rovnomerne rozložíme scedené, pokrájané, kompótované slivky.

3. 

cukor kryštálový 100 g

Slivky posypeme na polovicu rozdeleným cukrom.

4. 

tvaroh jemný mäkký 500 g

Na slivky lyžicou rozdelíme tvaroh. Po 250 g na každé cesto.

5. 

vajce slepačie 1 ks

Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a štrúdle zavinieme.

6. 

Preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Okraje zahneme pod štrúdle, celé ich potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou.

7. 

cukor práškový

Pečieme v rozohriatej rúre na 180°C 15-20 minút. Teplé štrúdle po upečení posypeme preosiatym práškovým cukrom. Necháme vychladnúť a šikmo nakrájame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť