Všetky recepty > Zákusky a koláče > Štrúdle

Slivkovo tvarohová štrúdľa

Jednoduchá a rýchla štrúdľa z predpripraveného polotovaru - ručne ťahaného štrúdľového cesta.

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

štrúdľové cesto - ručne ťahané 190 g  maslo 40 g

Štrúdľové cesto (4 ks) rozbalíme a položíme dva a dva plátky na seba. Na cestá nastrúhame maslo.

2. 

strúhanka 50 g  slivkový kompót 700 g

Posypeme strúhankou, na každé cesto 25 gramov. Rovnomerne rozložíme scedené, pokrájané, kompótované slivky.

3. 

cukor kryštálový 100 g

Slivky posypeme na polovicu rozdeleným cukrom.

4. 

tvaroh jemný mäkký 500 g

Na slivky lyžicou rozdelíme tvaroh. Po 250 g na každé cesto.

5. 

vajce slepačie 1 ks

Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a štrúdle zavinieme.

6. 

Preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Okraje zahneme pod štrúdle, celé ich potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou.

7. 

cukor práškový

Pečieme v rozohriatej rúre na 180°C 15-20 minút. Teplé štrúdle po upečení posypeme preosiatym práškovým cukrom. Necháme vychladnúť a šikmo nakrájame.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť