Všetky recepty > Zákusky a koláče > Štrúdle

Slivkovo tvarohová štrúdľa

Jednoduchá a rýchla štrúdľa z predpripraveného polotovaru - ručne ťahaného štrúdľového cesta.

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

štrúdľové cesto - ručne ťahané 190 g  maslo 40 g

Štrúdľové cesto (4 ks) rozbalíme a položíme dva a dva plátky na seba. Na cestá nastrúhame maslo.

2. 

strúhanka 50 g  slivkový kompót 700 g

Posypeme strúhankou, na každé cesto 25 gramov. Rovnomerne rozložíme scedené, pokrájané, kompótované slivky.

3. 

cukor kryštálový 100 g

Slivky posypeme na polovicu rozdeleným cukrom.

4. 

tvaroh jemný mäkký 500 g

Na slivky lyžicou rozdelíme tvaroh. Po 250 g na každé cesto.

5. 

vajce slepačie ks

Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a štrúdle zavinieme.

6. 

Preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Okraje zahneme pod štrúdle, celé ich potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou.

7. 

cukor práškový

Pečieme v rozohriatej rúre na 180°C 15-20 minút. Teplé štrúdle po upečení posypeme preosiatym práškovým cukrom. Necháme vychladnúť a šikmo nakrájame.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť