Všetky recepty > Hlavné jedlá > Prívarky a omáčky

Slivkovo-smotanová omáčka

Chutná, sladko-slaná omáčka vhodná k údenému mäsu, ku pečenej kačke i králikovi.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 50 g  lekvár slivkový 80 g

V hrnci roztopíme maslo a pridáme slivkový lekvár. Za stáleho miešanie lekvár orestujeme a čiastočne roztopíme.

2. 

voda ½ l  soľ 1 ČL  cukor kryštálový 1 PL  škorica mletá 1 ČL  citrónová šťava 30 ml

Prilejeme vodu, pridáme soľ, cukor, škoricu, citrónovú šťavu a prevaríme.

3. 

smotana sladká na varenie 250 ml  múka hladká 70 g

K slivkovému lekváru prilejeme smotanu s rozmiešanou múkou. Varíme do zhustnutia. Ak je omáčka priveľmi hustá môžeme pridať ešte trochu smotany.

4. 

Uvarenú omáčku odstavíme z ohňa a precedíme ju.

5. 

slivky sušené 80 g  soľ

Sušené slivky nadrobno nakrájame a vsypeme ich do horúcej omáčky. Premiešame, podľa chuti môžeme ešte dosoliť.

6. Omáčka, údené mäso, zemiakové knedlíky

Ako prílohu k omáčke a mäsám podávame rôzne druhy knedlí a knedličiek.

Omáčka, údené mäso, zemiakové knedlíky

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť