Všetky recepty > Hlavné jedlá > Sladké jedlá

Slivkové guľky zo zemiakového cesta

Recept na prípravu klasických guliek zo zemiakového cesta, plnených slivkami. Slivkové gule doplníme obľúbeným druhom posýpky.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 750 g

Múčnaté zemiaky (varný typ C poprípade B) v šupke uvaríme. Necháme ich poriadne vychladnúť. Po vychladnutí ich ošúpeme a nastrúhame.

2. 

múka hrubá 250 g  soľ 1 štipka  vajce slepačie 1 ks  škrob kukuričný 1 ČL

Pridáme soľ, vajce, múku, škrob a vymiesime tuhšie cesto. Ak je cesto redšie, dosypeme múku.

3. 

cukor škoricový  slivky

Rozvaľkáme na múkou posypanej doske. Cesto väčším pohárom alebo vykrajovátkom povykrajujeme (alebo nakrájame na štvorce) a do každého zabalíme očistenú a vykôstkovanú slivku, ktorú posypeme škoricovým cukrom alebo vanilkovým cukrom.

4. 

Guľky varíme v osolenej vode asi 8 minút, záleží na  veľkosti.

5. 

maslo  cukor práškový  mak mletý

Uvarené scedíme, prepláchneme studenou vodou a polejeme roztopeným maslom. Posypeme obľúbenou posýpkou z cukru s makom alebo orechmi.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť