Všetky recepty > Hlavné jedlá > Sladké jedlá

Slivkové gule so strúhankou

Tradičný a najjednoduhší recept na prípravu slivkových guliek v jemnom cestíčku.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
   

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka polohrubá 360 g  vajce slepačie 1 ks  mlieko polotučné 1,5% 300 ml

Do misy si pripravíme dve šálky polohrubej múky. Jednu šálku mlieka zohrejeme, tak aby nevrelo. Mlieko za tepla prilejeme k múke a dobre premiešame. Po vychladnutí ešte zapracujeme do cesta jedno vajíčko.

2. 

slivky 1200 g

Cesto rozvalkáme na hrúbku cca 3mm na mierne pomúčenej doske a narežeme na štvorčeky, do ktorých budeme slivky baliť. Ich veľkosť by mala byť primeraná veľkosti sliviek (cca 8x8 cm).

3. 

Guľky varíme v parnom hrnci 25 - 30 minút. Ak by s te na varenie použili bežný hrniec s vriacou vodou, sledujte priebežne či voda nevre moc silno a či sa cesto na povrchu nerozvára.

4. Príprava strúhanky

strúhanka 9 PL  cukor práškový 3 PL

Strúhanku s práškovým cukrom opražíme na sucho na panvici. Občas premiešame aby neprihorela. Cukor má tendenciu karamelizovať a lepiť sa na dno panvice.

5. 

maslo 60 g

V najluxusnejšej variante servírujeme každú guľku rozštvrtenú, odkôstkovanú, posypanú strúhankou a poliatu rozohratym maslom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť