Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Knedle

Sliezske zemiakové knedličky

Chutné knedličky (kluski) podávame k vareným mäsám s omáčkou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 1 kg

Polovicu z pripravených zemiakov uvaríme v šupke, vychladíme a ošúpeme.

2. 

Druhú polovicu zemiakov ošúpeme a postrúhame. Varené zemiaky pretlačíme lisom na zeleninu alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku.

3. 

vajce slepačie 1 ks  soľ ½ ČL  múka hrubá 200 g

Zemiaky zmiešame, pridáme vajíčko, soľ, múku a vypracujeme cesto.

4. 

Z cesta vytvarujeme väčšie guľôčky (s priemerom asi 4 - 5 cm) a necháme ich chvíľu postáť.

5. 

voda 4 l  soľ 2 ČL

V hrnci uvedieme do varu vodu so soľou a zemiakové kluski dáme do nej variť. Po vhodení guľôčok voda prestane na chvíľu vrieť a keď opäť začne varíme v nej knedličky 15 minút.

6. 

Uvarené kluski vyberieme dierkovanou naberačkou a podávame.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť