Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Slávnostné jahodové rezy

Vynikajúci zákusok s jemnou piškótou, naplnený jahodovou zmesou, jemným pudingovým krémom a šľahačkou. Vhodný na slávnostné príležitosti.

 

Počet porcií: 35

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Piškóta

vaječný žĺtok 5 ks  cukor kryštálový 200 g  voda 100 ml  olej slnečnicový 100 ml  múka hladká 210 g  kypriaci prášok do pečiva 15 g

Žĺtky vyšľaháme dopenista s kryštálovým cukrom. Pri šľahaní postupne pridáme olej a vodu. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Piškóta

2. 

vaječný bielok 5 ks  soľ ¼ ČL

Bielka vyšľaháme so štipkou soli a opatrne vmiešame do žĺtkov.

3. 

Cesto rozdelíme na dve polovice, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a postupne upečieme dva pláty. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.

4. 

džem jahodový

Upečený plát natrieme jahodovým lekvárom a naň položíme druhý plát upečeného cesta.

5. Jahodová zmes

jahodový kompót 800 ml  cukor vanilkový 2 ks  puding vanilkový - prášok 2 PL  cukor kryštálový 3 PL

Jahody vylejeme z plechovky aj so šťavou a popučíme ich. Pridáme pudingový prášok, vanilkový cukor, kryštálový cukor, poriadne rozmiešame, prelejeme do hrnčeka a uvaríme hustú kašu.

Jahodová zmes

6. 

Ešte teplú kašu natrieme na piškótu a necháme vychladnúť, pokiaľ kaša na korpuse úplne nestuhne.

7. Pudingový krém

mlieko polotučné 1,5% 400 ml  puding vanilkový - prášok 40 g  cukor vanilkový 1 ks  cukor práškový 4 PL  maslo 250 g

Pudingový prášok s vanilkovým cukrom rozmiešame v troche studeného mlieka a potom s ostatným mliekom uvaríme hustú kašu. Za občasného premiešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom dopenista a postupne k nemu pridáme vychladnutú pudingovú kašu. Dobre vyšľaháme a rozotrieme na stuhnutú jahodovú zmes.

Pudingový krém

8. Šľahačková plnka

šľahačka v prášku 2 ks  mlieko polotučné 1,5% 300 ml

Do studeného mlieka pridáme práškovú šľahačku a vyšľaháme do tuha. Natrieme na pudingový krém.

Šľahačková plnka

9. 

Povrch koláča zarovnáme a môžeme pomocou vidličky urobiť ozdobné vlnky. Koláč odložíme do chladničky a necháme poriadne vychladnúť.

10. 

jahody  čokoláda

Pokrájame na kocky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami a čerstvým jahodami.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť