svetvomne.sk

Slanečkový šalát so zeleninou

Slaná rybacia delikatesa na dni sviatočné, podľa chuti i všedné.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 150 g  mrkva 150 g  zeler 100 g  kapusta biela 200 g

Cibuľu, mrkvu, zeler ošúpeme. Cibuľu nakrájame na tenké polkolieska a rozoberieme. Mrkvu umyjeme, nakrájame na tenké kolieska. Zeler tiež umyjeme, nahrubo postrúhame. Kapustu nakrájame na tenké rezančeky.

2. 

voda 500 ml  korenie čierne mleté ½ ČL  bobkový list 4 ks  cukor kryštálový 30 g  ocot 50 ml

Do hrnca nalejeme vodu, pridáme korenie, bobkový list, cukor a ocot. Nesolíme!

3. 

Vložíme zeleninu, premiešame, uvedieme do varu a pod pokrievkou varíme 12-15 minút. Zelenina nesmie byť úplne rozvarená.

4. 

Uvarenú zeleninu scedíme s tým, že si necháme asi 50-100 ml vývaru. Zeleninu necháme vychladnúť.

5. 

paprika červená 250 g

Papriku očistíme, umyjeme a pokrájame na tenko. Vložíme do misy.

6. 

slanečky v oleji - filety 300 g

Slanečky vyberieme z oleja, necháme odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky.

7. 

Slanečky pridáme spolu s vychladenou zeleninou k paprike.

8. 

olej olivový 1 PL

Prilejeme olej a asi 50 ml vývaru zo zeleniny. Premiešame.

9. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 150 G  horčica plnotučná 1 čl

Pridáme smotanu a trochu horčice, aby sa šalát prepojil. Premiešame. Podľa potreby môžeme ešte priliať trochu vývaru zo zeleniny.

10. 

Šalát odložíme do chladničky a necháme uležať aspoň 24 hodín.

11. 

Servírujeme v hlbokej miske, podľa príležitosti alebo počtu hostí.

12. 

Prípadne ako jednotlivé porcie s čerstvým pečivom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť