Slané mäsovo-kapustové buchty

Buchty sú najchutnejšie čerstvé, preto ich treba rýchlo zjesť :) Čo iste nebude taký veľký problém :)

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Cesto

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  cukor kryštálový ¼ ČL  droždie čerstvé 20 g

V mlieku s trochou cukru necháme vzísť kvások.

Cesto

2. 

múka hladká 500 g  vajce slepačie 1 ks  masť bravčová 75 ml  soľ ½ ČL

Do misy navážime múku, pridáme vajíčko, rozpustenú masť (prípadne olej), soľ a prilejeme kvások.

3. 

Vymiesime cesto ktoré necháme prikryté, na teplom mieste, vykysnúť.

4. Mäsovo-kapustová plnka

cibuľa 120 g  masť bravčová 1 PL

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a osmažíme na masti.

Mäsovo-kapustová plnka

5. 

mäso mleté 400 g  soľ ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  paprika červená mletá 1 ČL

Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a posypeme paprikou. Mäso 5 minút popražíme a potom...

6. 

kapusta kvasená 200 g

... pridáme kapustu. Premiešame a 15 minút podusíme. Plnku necháme vychladnúť.

7. Plnenie a pečenie buchiet

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na primeranú hrúbku. Pokrájame ho na štvorce asi 12x12cm. Do štvorcov rozdelíme rovnomerne všetku plnku.

Plnenie a pečenie buchiet

8. 

Plnku zabalíme do cesta a vytvoríme buchtu.

9. 

olej slnečnicový

Plech vylejeme olejom a kladieme do neho buchty uzatvorenou stranou nadol. Pri kladení buchty po okrajoch natierame olejom a stláčame ich na plechu k sebe. Po uložení všetkých buchiet ich necháme 10 minút podkysnúť.

10. 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 - 190°C asi 35 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť