RECEPTY

Sladká polenta

Sladká polenta

Zdravé raňajky i večera. Vďaka vysokému obsahu vlákniny a relatívne nízkemu obsahu cukru vhodná aj ako maškrta pre dietujúcich.

recept,fotorecept,kukuričná krupica (polenta),hrušky,hrozienka,Sladké jedlá,Bezlepkové,Bezlaktózové

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrón½kusu
cukor trstinový60gramov
cukor vanilkový2balíčky
hrozienka100gramov
hrušky500gramov
kukuričná krupica (polenta)300gramov
med4polievkové lyžice
orechy vlašské100gramov
pomarančová šťava200mililitrov
soľ1štipka
voda1500mililitrov
škorica mletá2čajové lyžičky

 

Recept

1. 

kukuričná krupica (polenta) 300 gramov  voda 300 mililitrov

Kukuričnú krupicu zalejeme v miske vriacou vodou. Takto v nej potlačíme nahorklú chuť.

2. 

voda 1200 mililitrov  soľ 1 štipka

Obsah misky vložíme do studenej vody so štipkou soli, dobre rozmiešame a uvedieme do varu.

3. 

Za cca 30 minút od zovretia, za takmer stáleho miešania, uvaríme kašu.

4. 

hrušky 500 gramov  citrón ½ kusu  hrozienka 100 gramov  orechy vlašské 100 gramov

Hrušky ošúpeme, odstránime jadrovníky, pokrájame ich na malé kocky a vo väčšej miske ich pokvapkáme šťavou z citróna. Hrozienka namočíme. Orechy nasekáme najemno alebo pomelieme.

5. 

cukor trstinový 60 gramov  med 4 polievkové lyžice  cukor vanilkový 2 balíčky  škorica mletá 2 čajové lyžičky  pomarančová šťava 200 mililitrov

Hrozienka scedíme, prisypeme ich k hruškám a primiešame uvarenú kukuričnú kašu. Do kaše vmiešame trstinový cukor, med, škoricu, vanilkový cukor a šťavu z asi dvoch pomarančov.

6. 

Nakoniec zamiešame orechy.

7. 

Polentu vylejeme na veľký plech, ktorý si najprv oblejeme studenou vodou.

8. 

Po úplnom vychladnutí nakrájame a servírujeme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies