Šišky od Cilky

Tradičný recept predávaný z generácie na generáciu.

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  droždie čerstvé 40 g  cukor práškový 40 g  múka polohrubá 500 g  vaječný žĺtok 4 ks  maslo 75 g  rum 3 PL  soľ

Mlieko mierne zohrejeme, pridáme k nemu rozdrobené kvasnice, lyžičku z odváženého cukru a asi 1 lyžičku z odváženej múky. Necháme vzísť kvások. Do misy nasypeme múku, cukor, pridáme štipku soli, kvások, žĺtka, roztopené maslo a rum.

2. 

Dobre vymiesime a necháme kysnúť cca 30 minút na teplom mieste, zakryté.

3. 

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm. Pomocou hrnčeka vykrajujeme kolieska. Do každého kolieska spravíme prstom priehlbinu.

4. 

olej fritovací  maslo

V panvici rozohrejeme olej (môžeme pridať trochu masla, aby šišky nepili moc olej) a vkladáme doň šišky. Vždy najprv stranou na ktorej je priehlbina. Vypražíme, otočíme a vypražíme z druhej strany.

5. 

cukor práškový  cukor vanilkový

Práškový cukor premiešame s vanilkovým a obaľujeme v ňom ešte teplé, nie však horúce šišky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť