Všetky recepty > Hlavné jedlá > Sladké jedlá

Šišky od Cilky

Tradičný recept predávaný z generácie na generáciu.

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  droždie čerstvé 40 g  cukor práškový 40 g  múka polohrubá 500 g  vaječný žĺtok 4 ks  maslo 75 g  rum 3 PL  soľ

Mlieko mierne zohrejeme, pridáme k nemu rozdrobené kvasnice, lyžičku z odváženého cukru a asi 1 lyžičku z odváženej múky. Necháme vzísť kvások. Do misy nasypeme múku, cukor, pridáme štipku soli, kvások, žĺtka, roztopené maslo a rum.

2. 

Dobre vymiesime a necháme kysnúť cca 30 minút na teplom mieste, zakryté.

3. 

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm. Pomocou hrnčeka vykrajujeme kolieska. Do každého kolieska spravíme prstom priehlbinu.

4. 

olej fritovací  maslo

V panvici rozohrejeme olej (môžeme pridať trochu masla, aby šišky nepili moc olej) a vkladáme doň šišky. Vždy najprv stranou na ktorej je priehlbina. Vypražíme, otočíme a vypražíme z druhej strany.

5. 

cukor práškový  cukor vanilkový

Práškový cukor premiešame s vanilkovým a obaľujeme v ňom ešte teplé, nie však horúce šišky.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť