RECEPTY

Šišky od Cilky

Šišky od Cilky

Tradičný recept predávaný z generácie na generáciu.

recept,fotorecept,droždie čerstvé,múka polohrubá,rum tmavý,Sladké jedlá,Fašiangy

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový-
cukor práškový40gramov
cukor vanilkový-
droždie čerstvé30gramov
maslo75gramov
maslo-
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka polohrubá500gramov
olej fritovací-
rum tmavý3polievkové lyžice
soľ-
vaječný žĺtok4kusy

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  droždie čerstvé 30 gramov  cukor práškový 40 gramov  múka polohrubá 500 gramov  vaječný žĺtok 4 kusy  maslo 75 gramov  rum tmavý 3 polievkové lyžice  soľ

Mlieko mierne zohrejeme, pridáme k nemu rozdrobené kvasnice, lyžičku z odváženého cukru a asi 1 lyžičku z odváženej múky. Necháme vzísť kvások. Do misy nasypeme múku, cukor, pridáme štipku soli, kvások, žĺtka, roztopené maslo a rum.

2. 

Dobre vymiesime a necháme kysnúť cca 30 minút na teplom mieste, zakryté.

3. 

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm. Pomocou hrnčeka vykrajujeme kolieska. Do každého kolieska spravíme prstom priehlbinu.

4. 

olej fritovací  maslo

V panvici rozohrejeme olej (môžeme pridať trochu masla, aby šišky nepili moc olej) a vkladáme doň šišky. Vždy najprv stranou na ktorej je priehlbina. Vypražíme, otočíme a vypražíme z druhej strany.

5. 

cukor práškový  cukor vanilkový

Práškový cukor premiešame s vanilkovým a obaľujeme v ňom ešte teplé, nie však horúce šišky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť