Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Chuťovky

Silvestrovské oškvarkové pagáčiky

Recept na prípravu šťavnatých pagáčikov. Pagáčiky nie sú suché, majú mierne korenistú chuť a výborne sa hodia k Silvestrovskému šampanskému.

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Cesto

mlieko polotučné 1,5% 200 ml  droždie čerstvé 20 g  cukor kryštálový ½ ČL  múka hladká 300 g  vajce slepačie 1 ks  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

V troche vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme trochu cukru a necháme napučať. Do misky dáme múku, vajce, soľ, korenie a zvyšné mlieko, prilejeme kvások a vymiesime nelepivé cesto. Cesto posypeme múkou, prikryjeme a na teplom mieste necháme pol hodinu kysnúť.

Cesto

2. Náplň

oškvarky 150 g  tuk stužený - margarín 80 g

Mleté oškvarky zmiešame so zmäknutým rastlinným tukom.

Náplň

3. 

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi jeden a pol centimetra, potrieme oškvarkovou náplňou.

4. 

Cesto začneme prekladať. Skladáme ako obálku. Horný okraj prehneme do stredu cesta, a spodný tak isto, aby sa okraje navzájom dotýkali.

5. 

Potom preložíme jeden okraj cez druhý a necháme ešte dokysnúť asi 10 minút potom cesto znova rozvaľkáme a postup zopakujeme.

6. 

Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky.

7. 

vajce slepačie 1 ks

Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rozohriatej rúre na 180°C asi 15 minút.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť