Sépie na grile

Jednoduché obľúbené jedlo, známe hlavne dovolenkárom a obyvateľom pobrežných oblastí stredomoria. Suroviny sa ale dajú zohnať v lepšie zásobených obchodoch po celom svete.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

sépie 600 g

Sépie očistíme a zbavíme tvrdých častí hlavy. Nasolíme a necháme 5 minút odležať. Prepláchneme studenou vodou.

2. 

voda 1.5 l  soľ 1 ČL

Vložíme do vriacej osolenej vody a povaríme 5 minút.

3. 

cesnak 2 strúčiky  olej olivový 1 PL  soľ  korenie čierne mleté

Potrieme trochou oleja, roztlačeným cesnakom. Osolíme a okoreníme. Grilujeme na strednej teplote do zlatova.

4. 

pór 150 g

Ak používame panvicu, pridáme trochu nakrájaného póru na posledných pár minút, aby nezhorel.

5. 

Podávame s chlebom, alebo ľahkým šalátom. Štvrťka citrónu by nemala chýbať pri servírovaní.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť