Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Segedínsky guláš

Vynikajúca klasika z maďarskej kuchyne. Podávame s parenou knedľou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava mäsa

cibuľa 200 g  olej slnečnicový 20 ml  bravčové pliecko 500 g

Cibuľu očistíme, pokrájame a speníme na oleji alebo bravčovej masti. Bravčové mäso umyjeme, pokrájame na kocky a pridáme k cibuli.

Príprava mäsa

2. 

soľ 1 ČL  paprika červená mletá 1 ČL  rasca drvená ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Keď sa mäso zatiahne prisypeme koreniny a soľ, premiešame, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 45 minút.

3. 

kapusta kvasená 1000 g  voda 300 ml

Z kyslej kapusty zlejeme kapustovú vodu a kapustu pridáme k mäsu. Podlejeme studenou vodou. Premiešame a všetko spolu ďalej dusíme pod pokrievkou 15 minút.

4. Smotanovo- mliečna zátrepka

mlieko polotučné 1,5% 400 ml  smotana sladká na varenie 200 ml  múka hladká 1 PL

V mlieku rozmiešame smotanu a múku. Nálev prilejeme ku kapuste s mäsom, dobre rozmiešame a za stáleho miešania necháme prejsť varom.

Smotanovo- mliečna zátrepka

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť