Segedínsky guláš

Vynikajúca klasika z maďarskej kuchyne. Podávame s parenou knedľou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava mäsa

cibuľa 200 g  olej slnečnicový 20 ml  bravčové pliecko 500 g

Cibuľu očistíme, pokrájame a speníme na oleji alebo bravčovej masti. Bravčové mäso umyjeme, pokrájame na kocky a pridáme k cibuli.

Príprava mäsa

2. 

soľ 1 ČL  paprika červená mletá 1 ČL  rasca drvená ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Keď sa mäso zatiahne prisypeme koreniny a soľ, premiešame, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 45 minút.

3. 

kapusta kvasená 1000 g  voda 300 ml

Z kyslej kapusty zlejeme kapustovú vodu a kapustu pridáme k mäsu. Podlejeme studenou vodou. Premiešame a všetko spolu ďalej dusíme pod pokrievkou 15 minút.

4. Smotanovo- mliečna zátrepka

mlieko polotučné 1,5% 400 ml  smotana sladká na varenie 200 ml  múka hladká 1 PL

V mlieku rozmiešame smotanu a múku. Nálev prilejeme ku kapuste s mäsom, dobre rozmiešame a za stáleho miešania necháme prejsť varom.

Smotanovo- mliečna zátrepka

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť