Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Nátierky a pomazánky

Sardinková pomazánka

Výborná a jednoduchá nátierka zo sardiniek alebo iných rybičiek konzervovaných v oleji.

 

 facebook   

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • komentáre
  • fotky
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 100 g  syr tavený 50 g  cibuľa 150 g

Do mixéra vložíme zmäknuté maslo, syr a nakrájanú cibuľu. Zmixujeme na jemnú kašu.

2. 

sardinky v oleji 125 g  soľ  korenie čierne mleté ¼ ČL

Pridáme rybičky v oleji aj s olejom. Pokiaľ sú konzervované v celku odstránime z nich kostru - nie vždy je mäkká a v pomazánke by sme ju pri konzumovaní cítili. Opätovne zmixujeme, podľa chuti pridáme soľ (pozor, niektoré konzervované rybky v oleji mávajú pridanú soľ) a mleté čierne korenie.

3. 

vajce slepačie ks

Vajíčka uvaríme na tvrdo, ochladíme olúpeme a pokrájané, chladné pridáme do nátierky. Do hladka vymixujeme. Pred podávaním je dobré nechať pomazánku stuhnúť pár hodín v chladničke. Dá sa však konzumovať aj hneď po príprave len je redšia.

Dobrú chuť!

Najčítanejšie
receptyčlánky

  viac  

Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania