svetvomne.sk

Šampiňónovo-mäsová sekaná s hráškom a kukuricou

Sekaná z mletého mäsa so šampiňónmi a zeleninou. Podávame ako samostatný pokrm, alebo so zemiakovým pyré.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 10 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vločky ovsené 50 g  mlieko polotučné 1,5% 100 ml  šampiňóny 250 g  vajce slepačie 2 ks  hrášok mrazený 250 g  soľ  cesnak 3 strúčiky  kukurica mrazená 250 g  mäso mleté 500 g

Do väčšej misy nasypeme ovsené vločky a zalejeme ich mliekom, necháme chvíľu odstáť. Šampiňóny umyjeme a nakrájame. K vločkám pridáme vajíčka, kukuricu, hrášok, soľ, prelisovaný cesnak, mleté mäso a všetko dobre premiešame.

2. 

olej olivový  strúhanka 3 PL

Hlboký pekáč si vylejeme olivovým olejom a vysypeme strúhankou. Prebytočnú strúhanku, ktorá sa neuchytila na dne a stenách pekáča zosypeme do sekanej. Nakoniec ľahko primiešame šampiňóny. Zmesou naplníme pekáč a v rozohriatej rúre na strednom stupni pečieme.

3. 

Po uplynutí 50 minút zvýšime teplotu v rúre a sekanú 5 minút zapečieme. Po vybratí z rúry ju prikryjeme alobalom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť