Všetky recepty > Hlavné jedlá > Rizoto

Šampiňónové rizoto

Jednoduchý, odľahčujúci, bezmäsitý obed či večera. Pri servírovaní posypeme rizoto strúhaným syrom.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 150 g  olej olivový 30 ml

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

mrkva 150 g

Mrkvu očistíme, umyjeme a nastrúhame. Pridáme k cibuli a opečieme.

3. 

šampiňóny 500 g

Šampiňóny umyjeme, pokrájame, pridáme k cibuli s mrkvou a 5 minút spolu orestujeme.

4. 

ryža guľatozrnná 300 g  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Prisypeme umytú, scedenú ryžu, pridáme soľ a korenie.

5. 

voda 350 ml

Zalejeme vriacou vodou a premiešame.

6. 

Dusíme pod pokrievkou za občasného premiešania asi 25 minút. Podľa potreby môžeme doliať ešte trochu vody.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť