Všetky recepty > Polievky > Hubové polievky

Šampiňónová krémová polievka

Na túto polievočku vám budú stačiť nožičky zo šampiňónov. Klobúčiky použite na iný pokrm z týchto chutných húb.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

šampiňóny-nožičky 500 g

Šampiňóny očitíme a umyjeme. Klobúčiky, ktoré podľa potreby môžeme tiež použiť do polievky, oddelíme od nožičiek.

2. 

olej olivový 2 PL  cibuľa 80 g  voda 500 ml  soľ  rasca mletá ½ ČL

Cibuľu očistíme, nakrájame a speníme na oleji. Pridáme nakrájané šampiňónové nožičky. Zalejeme vodou, osolíme, pridáme rascu a varíme cca 15 minút pod pokrievkou.

3. 

Obsah hrnca dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom.

4. 

smotana sladká na varenie 250 ml  mlieko polotučné 1,5% 250 ml  múka hladká 1 PL

V smotane a mlieku rozmiešame hladkú múku. Prilejeme k rozmixovaným šampiňónom a prevaríme.

5. 

vajce slepačie 1 ks  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 3 PL

Z vajíčka a krupice vymiešame cesto na halušky, ktoré necháme chvíľu postáť - krupica napučí. Halušky pretrieme do vriacej polievky, povaríme pokiaľ halušky vyplávajú na povrch.

6. 

petržlenová vňať

Servírujeme s petržlenovou vňaťou na povrchu.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť