RECEPTY

Šalátová polievka

Šalátová polievka

Tradičná šalátová polievka našej babičky.

recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,zemiaky,smotana sladká na varenie,šalát hlávkový,smotana kyslá (14-18% tuku),Zeleninové polievky

Zeleninové polievky

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa80gramov
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
múka hladká2polievkové lyžice
ocot-
olej slnečnicový2polievkové lyžice
smotana kyslá (14-18% tuku)200mililitrov
smotana sladká na varenie200mililitrov
soľ-
vajce slepačie4kusy
voda300mililitrov
zemiaky250gramov
šalát hlávkový350gramov

 

Recept

1. 

olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  cibuľa 80 gramov  múka hladká 2 polievkové lyžice  voda 300 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  soľ  vajce slepačie 4 kusy

Na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme múku, zalejeme vodou, mliekom a za stáleho miešania uvaríme. Varíme a miešame tak dlho, kým sa nám múka úplne rozvarí. Pridáme soľ podľa chuti. Medzitým si uvaríme vajíčka na tvrdo.

2. 

zemiaky 250 gramov  smotana sladká na varenie 200 mililitrov  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov

Zemiaky očistíme, pokrájame na malé kocky a vložíme do mliečneho základu, naďalej polievku stále pri varení zemiakov premiešavame. Po uvarení zemiakov pridáme smotany (môžeme použiť len jeden druh).

3. 

šalát hlávkový 350 gramov

Do polievky nakoniec vložíme umytý a nakrájaný hlávkový šalat, ktorý zľahka vmiešame a po dosiahnutí varu odstavíme.

4. 

ocot

Polievku si môžeme ochutiť octom, pokiaľ ju máme radi kyslejšiu. Podávame teplú, skôr vlažnú ako horúcu, s vajíčkom uvareným na tvrdo.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies