Všetky recepty > Polievky > Zeleninové polievky

Šalátová polievka

Tradičná šalátová polievka našej babičky.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

olej slnečnicový 2 PL  cibuľa 80 g  múka hladká 2 PL  voda 300 ml  mlieko polotučné 1,5% 500 ml  soľ  vajce slepačie 4 ks

Na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme múku, zalejeme vodou, mliekom a za stáleho miešania uvaríme. Varíme a miešame tak dlho, kým sa nám múka úplne rozvarí. Pridáme soľ podľa chuti. Medzitým si uvaríme vajíčka na tvrdo.

2. 

zemiaky 250 g  smotana sladká na varenie 200 ml  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 ml

Zemiaky očistíme, pokrájame na malé kocky a vložíme do mliečneho základu, naďalej polievku stále pri varení zemiakov premiešavame. Po uvarení zemiakov pridáme smotany (môžeme použiť len jeden druh).

3. 

šalát hlávkový 350 g

Do polievky nakoniec vložíme umytý a nakrájaný hlávkový šalat, ktorý zľahka vmiešame a po dosiahnutí varu odstavíme.

4. 

ocot

Polievku si môžeme ochutiť octom, pokiaľ ju máme radi kyslejšiu. Podávame teplú, skôr vlažnú ako horúcu, s vajíčkom uvareným na tvrdo.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť