Šafránové rizoto

Krémová pochúťka lahodnej chuti, tiez známa ako Milánske rizoto (Risotto alla Milanese).

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 200 g  maslo 50 g

Nakrájame na drobno jednu stredne veľkú cibuľu a osmažíme ju do sklovita na malom množstve masla.

2. 

ryža guľatozrnná 500 g

Pridáme dve šálky ryže a smažíme ešte približne dve minuty do priesvitna.

3. 

šafran  víno biele suché 1 dl  vývar hovädzí 1 l

Pridáme pohár bieleho suchého vína a štipku šafránu. Keď sa víno odparí, prilievame hovädzí vývar kým sa ryža neuvarí.

4. 

syr Parmezán 100 g  maslo 100 g

Pridáme nastrúhaný parmezán a kúsok masla. Premiešavame kým sa nerozpustia a vytvorí sa krémová konzistencia.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť