Všetky recepty > Hlavné jedlá > Rizoto

Šafránové rizoto

Krémová pochúťka lahodnej chuti, tiez známa ako Milánske rizoto (Risotto alla Milanese).

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 200 g  maslo 50 g

Nakrájame na drobno jednu stredne veľkú cibuľu a osmažíme ju do sklovita na malom množstve masla.

2. 

ryža guľatozrnná 500 g

Pridáme dve šálky ryže a smažíme ešte približne dve minuty do priesvitna.

3. 

šafran  víno biele suché 1 dl  vývar hovädzí 1 l

Pridáme pohár bieleho suchého vína a štipku šafránu. Keď sa víno odparí, prilievame hovädzí vývar kým sa ryža neuvarí.

4. 

syr Parmezán 100 g  maslo 100 g

Pridáme nastrúhaný parmezán a kúsok masla. Premiešavame kým sa nerozpustia a vytvorí sa krémová konzistencia.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť