svetvomne.sk

Sacher torta

Hoci vôbec nieje jednoduché priblížiť sa k originálnej Sacher torte, táto torta je na nerozoznanie od tej pravej.

 

Počet porcií: 15

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vajce slepačie 6 ks  cukor práškový 110 g  maslo 140 g  cukor vanilkový 20 g

V miske vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme vaječné žĺtky. Všetko spolu premiešame.

2. Roztopíme čokoládu

čokoláda 85% 130 g

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Roztopíme čokoládu

3. Príprava cesta

Trošku vychladenú čokoládu vlejeme do maslovo-žĺtkovej zmesi.

Príprava cesta

4. Pečenie korpusu

cukor kryštálový 110 g  múka hladká 140 g

Pridáme múku a z bielkov vyšľahaný sneh s cukrom. Túto zmes vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy. Pečieme na 180 °C cca 20 minút.

Pečenie  korpusu

5. 

lekvár marhuľový 200 g

V menšom hrnci krátko zohrejeme marhuľový lekvár. Upečený a vychladený korpus pozdĺžne prekrojíme. Obe časti i boky torty potrieme lekvárom.

6. 

poleva cukrárska čokoládová

Vychladenú tortu potrieme čokoládovou polevou a necháme v chladničke 2 hodiny chladiť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť