svetvomne.sk

Ryžový nákyp s čokoládovými jablkami

... "mňam mami, to je zákusok. A čo budeme obedovať?"... :)

 

Počet porcií: 12

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

ryža guľatozrnná 350 g  mlieko polotučné 1,5% 1.5 l  cukor vanilkový 15 g

Ryžu umyjeme na sitku pod tečúcou vodou. Uvaríme ju v mlieku s cukrom do mäkka - takmer na kašu. Počas varenia často miešame aby nám ryža neprihorela. Uvarenú kašu necháme vychladnúť.

2. 

jablká 1.5 kg  cukor kryštálový 50 g  kakao - prášok 1 PL

Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame. Krátko ich povaríme s cukrom a kakaom v hlbokom hrnci.

3. 

puding čokoládový - prášok 40 g  voda 100 ml

Puding rozmiešame vo vode, prilejeme ho k jablkám a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.

4. 

maslo 150 g  cukor práškový 125 g

Maslo vymiešame s cukrom.

5. 

vaječný žĺtok 5 ks

Primiešame žĺtka, ...

6. 

... vychladenú ryžu ...

7. 

hrozienka 80 g

... a hrozienka.

8. 

maslo  múka hrubá

Hlboký úzky pekáč vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vložíme a rovnomerne rozotrieme polovicu ryžovej zmesi.

9. 

Na ňu navrstvíme a opatrne, aby sa zmesi nepremiešali, rozotrieme jablká.

10. 

Na jablká položíme opäť vrstvu ryžovej zmesi. Nákyp v pekáči uzatvoríme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 40 minút. Potom pekáč odokryjeme a nákyp 20 minút dopekáme.

11. 

vaječný bielok 5 ks  cukor práškový 50 g  kokos strúhaný 100 g

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zašľaháme do neho cukor a kokos.

12. 

Bielkovo-kokosovú penu rozotrieme na 12 malých placiek na nákyp.

13. 

15 minút zapečieme. Nákyp krájame a podávame keď je vychladený na konzumnú teplotu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť