svetvomne.sk

Rýchly hamburger zo sekanej v žemli

Obľúbený hamburger na rýchlo pripravenú večeru.

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava ingrediencií

žemľa 10 ks

Žemle prekrojíme na polovice a poukladáme ich roztvorené na veľkú tácku.

Príprava ingrediencií

2. 

kapusta biela 200 g

Kapustu nakrájame na tenké, kratšie pásiky.

3. 

cibuľa 150 g

Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu, pokrájame na plátky a rozoberieme.

4. 

uhorka sterilizovaná kyslá 100 g

Uhorky pokrájame po dĺžke na plátky.

5. 

paradajky 150 g

Paradajky umyjeme a nakrájame na tenké kolieska.

6. 

paradajky sušené 30 g

Na spestrenie chuti hamburgerov môžeme použiť aj sušené paradajky, ktoré pokrájame na prúžky.

7. 

bavorská sekaná 400 g

Sekanú nakrájame na plátky a primerane ju prekrojíme tak, aby sa vošla do žemle.

8. 

olej slnečnicový

Sekanú opečieme na panvici s trochou oleja z oboch strán.

9. Skladanie hamburgerov

horčica plnotučná 10 ČL

Spodnú polovicu každej žemle potrieme horčicou a položíme na ňu horúcu sekanú. Na sekanú položíme primerané množstvo kapusty a cibule.

Skladanie hamburgerov

10. 

kečup

Na cibuľu uložíme paradajky a plátky uhorky. Nakoniec pridáme kečup. Žemle zatvoríme, jemne pritlačíme a hneď podávame.

11. 

Ak sa hamburgery neskonzumujú ihneď po príprave uložíme ich po jednej do mikroténového vrecúška, prípadne zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky. Pred ďalším podávaním ich spolu s vrecúškom ohrejeme v mikrovlnej rúre po dobu 10-15 sekúnd na najvyššom výkone.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť